Levering in geheel Nederland, Duitsland en Belgiƫ. offerte aanvraag button

Export pallets ISPM

In de wereldstandaard ISPM 15 zijn maatregelen vastgelegd om te garanderen dat levend ongedierte zich niet via houten verpakkingen verspreiden. ISPM 15 beschrijft de behandeling van houten verpakkingen, opdat eventueel aanwezige schadelijke organismen worden gedood. Hout dat gebruikt wordt voor de vervaardiging van houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. ISPM 15 geeft onder meer aan welke producten behandeld dienen te worden, de methoden die hier voor zijn toegestaan, en de wijze waarop de markeringen op deze producten dient te worden aangebracht. Inkopers en gebruikers van houten verpakkingen worden met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

 

Zendingen met hout conform ISPM 15 hebben geen fytosanitair certificaat of plantenpaspoort nodig; het merkteken is het bewijs dat het hout in orde is. Houten verpakkingen die zijn voorzien van het merkteken, bieden de garantie dat ze voldoen aan de eisen conform ISPM 15. Een apart behandel- of ander certificaat behoeft dan ook niet te worden verstrekt door de producent / reparateur / behandelaar / handelaar.

 

Ons zusterbedrijf Houtdrogerij LABOR B.V. beschikt over een hypermoderne computergestuurde droogkamer en is gecertificeerd behandelaar voor zowel gebruikte als nieuwe pallets, kisten en verpakkingshout.

 c_400_300_16777215_00_images_export_pallets_labor_1.jpg c_400_300_16777215_00_images_export_pallets_labor_2.jpg